Boxer – Een geweldig huisdier voor gezinnen

boxer

De Boxer staat bekend om zijn eigenzinnige gezicht en speelse persoonlijkheid. De Boxer is het 10de meest populaire ras. Waarom is deze hond zo’n populaire metgezel? Hieronder gaan we dieper in op de geschiedenis van de Boxer, persoonlijkheid, fysieke kenmerken en meer. Zoek uit of dit ras iets voor u is!

De geschiedenis van het Boxer ras

De Boxer was een van de eerste rassen in Duitsland die voor de politieopleiding werd gebruikt. Boxers zijn afkomstig uit een lijn honden die in heel Europa al sinds de 16e eeuw bekend is. Bewijsmateriaal laat de Boxer zien als een van de afstammelingen van de oude vechthonden van Tibet. Boxers zijn neefjes van bijna elk type bulldog en werden gebruikt voor hondengevechten en “bull baiting” voordat dit verboden werd.

Het uiterlijk van de Boxer

De Boxer is een middelgroot, vierkant gebouwd ras. Boxers hebben een korte rug, sterke ledematen en hun spieren zijn goed ontwikkeld en ogen soepel onder de huid. De schedel is licht gewelfd en er ontstaan rimpels op het voorhoofd wanneer de oren rechtop staan en deze zijn altijd bij de snuit zichtbaar. De snuit is 1/3 van de lengte van het hoofd en 2/3 van de breedte van de schedel. De oren zijn op het hoogste punt van de schedel, lang en trechtervormig. Als de oren ongeknipt zijn, moeten de oren dun zijn, plat liggend en dicht tegen de wangen aanliggen. De borst is redelijk breed en de voorborst is goed gedefinieerd. Het bekken is lang en bij de vrouwtjes breed. Boxers hebben donkerbruine ogen en de staart is hoog aangezet, gecoupeerd en steekt recht omhoog. Mannetjes zijn over het algemeen 65 centimeter hoog bij de schouders en vrouwtjes zijn iets korter.

De vacht van de Boxer

De vacht van Boxers zijn kort en nauwsluitend. Het is beige of gestroomd (vergelijkbaar met tijgerstrepen), met witte aftekeningen. De vacht is glanzend en ligt glad en strak tegen het lichaam, waardoor de spieren van de hond beter tot hun recht komen. Boxers hebben weinig verzorging nodig en zijn gemakkelijk schoon te houden door regelmatige borstelen met een zachte borstel.

De gezondheid van een Boxer

Boxers zijn over het algemeen een gezond ras. Hartafwijkingen en hyperactiviteit zijn potentiële risico’s voor Boxers. Echter, de meerderheid van de Boxers zijn gelukkige, gezonde honden.

Het temperament van een Boxer

Boxers zijn standvastig en niet gemakkelijk te beïnvloeden. Ze zijn actief, helder, vrolijk en loyaal. Boxers verlangen naar menselijke genegenheid en houden van kinderen, daarom zijn ze geweldig bij gezinnen. Boxers zijn geduldig en kunnen beschermend zijn. Ze springen graag, wat zeker een glimlach op je gezicht zal toveren.

Boxer’s bewegingsvereisten

Boxers zijn energieke honden die zeer actief zijn. Ze zijn sterk, snel en houden van drukte. Het is belangrijk dat Boxers veel beweging krijgen omdat ze graag rondrennen en ontdekken. Ze genieten van fysieke en mentale uitdagingen, dus het is leuk voor hen om spelletjes te spelen en op avontuur te gaan.

De intelligentie van een Boxer

Boxers zijn zeer intelligent en houden van een uitdaging. Ze kunnen getraind worden, maar ze houden niet van repetitieve bevelen die ze saai vinden. Ze hebben hun eigen gedachten en zijn niet bang om nee te “zeggen” als ze iets niet willen doen. Zolang u de training voor hen plezierig maakt en niet te lang aan trainingssegmenten besteedt, zal uw Boxer er plezier aan beleven.

Is een Boxer het juiste ras voor u?

Het kiezen van het juiste ras voor u is uiterst belangrijk. Je wilt geen hond hebben die niet op lange wandelingen met je mee kan als je dat verwacht. We raden u aan om een lijst te maken van dingen die u met uw hond wilt doen en welke eigenschappen u wilt hebben voordat u een hond in huis neemt. Als u een hond wilt die geweldig is met kinderen, graag actief is en graag uitgedaagd wordt, kan de Boxer een geweldig ras voor u zijn.