Rottweiler: Is dit het juiste ras voor jou?

rottweiler

Rottweilers worden beschouwd als een van de gevaarlijkste honden, maar met de juiste training kunnen ze een van de meest loyale en aanhankelijke rassen zijn. Jij zou de perfecte familie kunnen zijn om een Rottweiler te nemen en deze een onvoorwaardelijke liefde te geven. Ze genieten van beweging en zijn ongelooflijk mooi met hun zwarte vacht en bruine markeringen. Lees hieronder meer over dit geweldige ras.

De geschiedenis van Rottweilers

De Rottweilers zijn vanaf 1931 erkend, en ze zijn de achtste meest populaire hondenras. Helaas is hun oorsprong niet gedocumenteerd, maar men gelooft dat ze hoogstwaarschijnlijk afstammen uit het oude Rome. Oorspronkelijk waren het “veedrijvers”, wat betekent dat het hun taak was om vee te beschermen. Begin 1900 werden de Rottweilers gebruikt als politiehonden.

Rottweiler uiterlijk

Rottweilers zijn middelgrote tot grote honden met reuen van 60 tot 70 centimeter en teven van 55 tot 64 centimeter groot. Mannetjes wegen gemiddeld 50 tot 60 kilo en vrouwtjes 35 tot 50 kilo. Hun vacht is zwart met roestbruine, mahonie of bruine vlekken en is strak, ruw, stevig en middelmatig lang. Ze hebben af en toe verzorging nodig en hebben te maken met seizoensgebonden verharing. Rottweilers moeten gecoupeerde staarten hebben.

Hoe gezond zijn Rottweilers?

De meeste Rottweilers zijn gezond en hebben een levensduur van 8-12 jaar, maar sommige hebben wel wat gezondheidsproblemen. Deze ziekten omvatten:

  • Heup- en elleboogdysplasie
  • Gezichts- en oogproblemen zoals progressieve netvlies-atrofie, cataracten, ooglidafwijkingen
  • Bloedingen, waaronder de ziekte van Von Willebrand
  • Hypothyreoïdie
  • Ziekte van Addison
  • Gastro-enteritis
  • Folliculitis
  • Hartafwijkingen zoals cardiomyopathie, subaorticale stenose
  • Kanker
  • Canine bloat

Het karakter van Rottweilers

Rottweilers zijn mensenhonden en zijn aanhankelijk en trouw aan hun familie. Ze hebben de neiging om hun favoriete persoon van kamer naar kamer te volgen, dus je zult ze niet uit het oog verlizen. Ze zijn goed met kinderen en andere honden, maar moeten nog steeds onder toezicht staan. Een omheind erf is beter dan een kennelomgeving, en ze mogen niet voor langere tijd vastgeketend of vastgebonden worden. Dit komt omdat ze het niet goed doen in afzondering en onaangename eigenschappen kunnen ontwikkelen. Dit zijn sociale honden en moeten zo mogelijk in de buurt van mensen en andere honden zijn. Ze zijn in staat tot destructief gedrag dat te wijten kan zijn aan verveling of angst. Rottweilers blaffen indien nodig en kunnen rondom vreemden teruggetrokken doen. Rotties zijn gevoelig vanwege hun intelligentie en nauwe verbondenheid met hun familie.

Hoeveel beweging hebben Rottweilers nodig?

Rottweilers zijn gemiddelde tot hoge energieke honden, en het is aan te raden om ze dagelijks twee work-outs te geven. (Misschien kunt u ‘s morgens een korte wandeling maken en ‘s avonds een lange wandeling.) Rottweilers kunnen erg speels zijn, dus het is een goed idee om wat hondenspeelgoed in huis te hebben.

Zijn Rottweilers slim?

Rottweilers zijn een van de tien slimste hondenrassen. Ze reageren goed op training en het wordt aangeraden om hen de juiste training te geven die nodig is om een gezelschapshond te worden.

Wellicht wist u dit niet over Rotties

Rottweilers zijn mooie honden en kunnen geweldige gezelschapsdieren zijn als ze goed getraind zijn. Het is belangrijk om van tevoren te weten dat Rottweilers tot de duurste honden behoren vanwege de benodigde training en de kosten van de adoptie ervan. Het zijn echter geweldige gezinsleden en worden beschouwd als uitstekende waakhonden voor gezinnen.